Kort portret Karin

De inhoud van onze permanente galerie bij de huisartsenpraktijk in de Tweede Lindendwarsstraat 5 in Amsterdam wordt geregeld heringericht door Jan. Zo is er vaak toch weer wat nieuws te zien als je bij de praktijk langsloopt. Laatst heeft hij weer een nieuwe expositie samengesteld.

Deelneemster van het Marline Fritzius atelier in Amsterdam, Karin Mantel, wilden wij er voor een keertje toch even uitlichten.

Karin komt al vijf jaar bij het Marline Fritzius Atelier in Amsterdam. Voor haar hersenbloeding maakte zij af en toe kleine dingen, bijvoorbeeld kettingen van schelpen of steentjes die ze onderweg in de natuur vond. Dat soort kleine dingen.

In de etalage staan onder andere een paar gekleurde cobra slangen, maar wel heel bijzondere… Deze slangen hebben namelijk allemaal een navel 😊 Er staan nu 3 “navelslangen ” bij elkaar in de etalage.

Er staat ook een prachtig sculptuur van een hoofd met horens. Veel te lief en vriendelijk gezicht voor een duiveltje, het deed mij eerder aan een Griekse bosnimf denken. Maar het zou ook zomaar iets met Afrikaanse maskers te maken kunnen hebben. Daar is zij namelijk ook wel mee bezig. ‘’Maar je moet de beelden niet te veel vastzetten in woorden’’ zegt ze.

 

Kortom, Karin maakt mooie dingen in ons afasie atelier in Amsterdam, een aantal daarvan nu te zien in de huisartsen etalage.

Ze wil graag ook nog speciaal laten weten hoe leuk ze het vindt elke week bij elkaar te komen in het atelier en lekker met je handen bezig te zijn: “En je bent met lotgenoten dus je hoeft elkaar gewoon niets uit te leggen, dat is zo fijn’’

Dank aan Jan weer voor het fraai inrichten van de etalage!